понеділок, 8 червня 2009 р.

Два дні тому ми полишили чудове місто Красноярськ, місто фонтанів і статуй. І пальм. Їх дуже полюбляє мер міста, тому фонтанів в місті безліч, як в центрі, так і на околицях. Біля кожного фонтану, скверу і в інших місцях часто стоять якість статуї. А біля мерії стоять абсолютно справжні пальми в кадках, які, правда, на зиму заносять в теплиці. На дві частини місто розділяє величний і холодний Єнісей.

Сьогодні ми відвідали на декілька годин неочікувано чистий і блискучий Кемерово, де на зупинках міського транспорту не тільки написано назву зупинки, а й висить папірчик з переліком маршрутів і розкладом руху по кожному маршруту. Зустрічаються навіть схеми міста! Європа в цетрі Сибіру, тримайте мене троє.

Сьогодні ж ввечері ми добрались до столиці Сибіру, славного міста Навосибірську. Про його сибірську столичність інші можуть довго і запекло полемізувати, але ми того робити не будемо, бо все одно ніц не доведеш, а саме за розмірами він таки найбільший за Уралом. Приїхали ми під вечір, тому особливо місто побачити не встигли, і наверсувати це будемо вже завтра. Поки ж сидимо на балконі, дивимось на жовто-гарячий повний і величезний місяць і смалимо кальян за теревенями.

1 коментар:

keetten сказав...

Пальми! Ека нєвідаль!
У Києві пальми теж є, і ростуть у грунті а не в кадках - нащо вам той Навосибірськ здався!