суботу, 27 вересня 2008 р.

Карачі

Аеропорт Карачі після Дубаї вражає тишою і безлюдністю. Duty-free виглядає не як шикарний величезний бутік, а як чистенький базарчик з усміхненими продавцями, що запрошують зайти подивитись на товар. Пасажирів майже немає, ніхто не спить ні підлозі - як звернули на транзитну реєстрацію, то взагалі на 200 метрів аеропорту зустріли тільки двох охоронців. На чотирьох інформаційних екранах в Дубаї ледве вміщуються рейси на наступні три години, а тут на одному екрані всі рейси на півдня. І при цьому аеропорт має значно більший розір за наш рідний Бориспіль.

Пасажири тут переважно пакістанці, хоча в залі очікування сидять непальці і декілька росіян, що прямують на Катманду. Пакістанці вдягнені або по-європейськи, або в довгі світлі халати і штані, носять феску під колір одягу. Жінок в чорних паранжах, яких було багато в Дубаї, тут ми поки не бачили. Зазвичай вони носять кольорові яскраві платки, як турчанки, лишаючи відкритим лице, хоча й пов'язують його по-іншому.

Гуляти по аеропорту не можна - підходить охоронець, перепитує рейс і пропонує пройти до гейту і сісти. Сидіти в іншому залі теж не можна. Порядки тут військові. Всі усміхнені, неквапливі - але потинятись зась, всі мають бути на своєму місці.

Температура за бортом 27 градусів, хоча ще 7 ранку. За вікном потихеньку розпочинається день. А літаки тут мають квітчасті візерунки на хвостах.

Лишається дві години до вильоту на Катманду. Дуже хочеться спати. А в роті пече від незвчно гострої пакістанської їжі з літака.

Через Пакістан не можна провозити спиртне в ручній поклажі. І щоб вам не казали в duty-free в Дубаї або іншому аеропорту, спиртне в ручній поклажі розвертають. Викинути його теж не можна - контрабанда! - тому скоріше за все вам придеться оформлювати його як звичайний багаж. З одного боку алкоголь тут поза законом, але дивно, що це стосується також транзитних пасажирів, що не виносять його з аеропорту.
А ми якимось чудом провезли пляшку коньяку. Контрабандисти!

PS. Насправдi ми вже в Катманду, але опишу я це завтра, бо це в перший день надто складно!

3 коментарі:

Анонім сказав...

Друже, ми з тобою! Я, звичайно, чекаю на фото :) Якщо буде можливість -- обов'язково публікуй )

Unknown сказав...

Ih scze nemaje faktuczno. Wczora cilyj den buw doscz :-(

Анонім сказав...

Вивчаю географію твоїх переміщень за двома географічними атласами )