четвер, 2 жовтня 2008 р.

Покхара

Покхара - друге за розміром місто Непалу. Воно розташоване біля озера Фева в долині серед гір. Насправді біля озера знаходиться туристичний Лейк-сайд, де живуть туристи. Тут знаходяться готелі, ресторани і магазини для туристів, грає музика і працює прокат човнів. Якби не вісьмитисячники, що їх вершини домінують над долиною, то й не було б помітно, що виїхав з Європи. Хіба що сувеніри інші і ціни на спорядження в сто разів менші, бо все китайське. Тихо, затишно, туристично й трошки попсово.

Обов'язково треба покататись на човні по озеру - гори з нього видно дуже добре, вода тиха й прозора - як на ідеальній пейзажнфй фотографії. Тільки купатись треьба обережно - ми підчепили на березі піявок - заходили зі сторони джунглів - а помітили це вже коли здали човна й пішли в місто. Густа кров в місті прокусу тече потроху, але довго, з годину. Непальська жінка з супермаркету посміхаючись назвала піявку "джика" і дала вату з антисептиком.

А ще в озері воиться багато риби, її можна легко побачити з човна. Рибу ловлять і дуже смачно готують в місцевих ресторанах. Рекомендую!

Ми жили біля автостанції, в готелі, де по словам хлопців з реєстрації, європейців вже давно не було. Саме тут починається справжня Покхара - гамірлива, пильна, заповнена людьми й машинами. До історичного центру не встигли дійти, але згідно путівника він схожий на Катманду.

Біля покхари є досить цікава мечеть. Розміром з невеличкий будинок, на даху має купол і шість мінаретів. Цим вона така ж сама крута як голуба мечеть в Стамбулі. Великих мечетей з сімома мінаретами в світі одна - в місті Мекка. З шістьма мінаретами всього дві, одна з них стамбульська. Третя тут, в 20 кілометрах біля Покхари біля траси на Катманду. Надзвичайне відкриття!

Немає коментарів: