пʼятницю, 5 грудня 2008 р.

Майсор

Майсор являє собою дивну суміш базарно-квадратної архітектури і колоніальноі архітектури палацу і сусідніх будівель. Насправді цей стиль назвали індо-сарацинскім, розробили його англійскі архітектори сто років тому, змішавши докупи арабску і індійску архітектури, лишивши європейські пропорціі будівель. В цілому центр міста справляє дуже приємне враження, тілки нескінченний базар і хелосери трохи напрягають. Хоча сам центральний базар тут теж суперовий, розташований в красивій будівлі і прилеглих трущобах-наметах, яскравий, заповнений фруктами і квітами на вагу.

Головна цікавинка Майсору - палац махараджі, побудований на початку 20-го століття. Багато прикрашений, він є одним з найбагатших дворців 20-го століття і одним з найкрасивіших місць Індії, в яких ми були. Тут знайдеш неймовірні різьблення по дереву, інструктовані мармуром двері і стіни - допомагали майстри з Агри - срібло і золото, розфарбовані павлінами скляні стелі і казкові небесні стелі. Тільки заради зали урочистих подій можна його відвідати, а окрім неї тут ще є на що подивитись! А у дворі палацу знаходяться ще до купи сім храмів!

У місті також знаходиться один з найбільших в Азії костьолів святої Феломени, храми, мечеті, і декілька інших цікавих будівель. За містом можна знайти ще більше цікавинок, але часу у нас на них вже не було.

Наразі ми переїхали до Белуру, де знаходиться один з найвідоміших храмів Індії, з каменними різбленнями найкраших майстрів 12-го століття.

1 коментар:

keetten сказав...

Таке чисте й по-літньому синє небо. Заздрю... В нас тут останні деньки тепла (відносного, якщо брати до уваги те, як там у вас тепло), а далі обіцяють морози й сніги...
Так що насолоджуйтесь, в нас такого вже нема.