четвер, 18 грудня 2008 р.

Таіланд

Аби добратись до аеропорту в Колкаті треба сісти на автобус, простояти нервову годину в мертвому корку серед якихось руїн на вузькій вулиці, пройти трошки вздовзж траси, пролізти у дірку в паркані, пройти ще трохи, проштовхатись крім натовп індусів і базар із квітів і чаю - і от нарешті на місці. Вильотів мало, смітників теж небагато, а в буфеті можливо торгуватись.

Бангкок зустрічає величезним з голочки аеропортом, з пальмами і кондиціонуванням. Білий автобус везе до автостанції, звідки експресом вже можна доїхати до міста. Але місто настільки велике, що проїхати його наскрізь навіть на експресі не вдасться і за дві години, а ще з тут є корки! Аби їх оминути можна сісти на швидкий корабель по каналу. Якщо не звертати увагу на сморід каналів, це найприємніший транспорт, до то з і найдешевший. А по річці плавати взагалі одне задоволення!

Це інший світ, швидкий і сучасний. Інша їжа - не така гостра, напівсолодка і різноманітна. Я навіть бачив жарену гусінь! А поліцейські тут можуть стрибати, розповідаючи про дорогу до автобусу. Англійську знає набагато менше людей, ніж в Індії, тому мови трошки підучити прийдеться. Люди тут більш європейські, магазини величезні, хмарочоси - наскільки вистачає погляду. Але разом з тим це Азія - фрукти, ступи, портрети королей і дивні візерунки літер. На кінчиках літер кружечки, тому для мене вони схожі на шматки електронних схем.

Отже, ми в Таіланді!

4 коментарі:

Unknown сказав...

позитивно, що ти подорожуєш зара світом...як же гарно побачити, почути, відчути на дотик та смак все те, на що дивився раніше тілько на картинках у книжках...

я тя по-доброму заздрю, бо так би хтілося все полишити і помандрувати на замальовки свату....хай же тя щастить у подорожі...приємних вражень і всього найкращого))))
Катя

Unknown сказав...

Щиро дякую!

keetten сказав...

У тебе нова аватарка, мені страшенно подобається.
Мої вітання із прибуттям до Тайланду! Чекаємо на подальші цікаві дописи.
Ти мені останнім часом часто снишся...

Unknown сказав...

Vy meni vsi snytes' :-) Majze koznu nicz...