понеділок, 22 грудня 2008 р.

Бангкок - Као Сан Роад

Вулицю Као Сан населяють туристи з усього світу і тайці, що мають до них хоч якесь відношення. Као Сан - туристична мекка Бангкоку і чи не всієї Південно-Східної Азії. На Као Сан багато мандрівників-бекпекерів і присутній той самий коханий багатьма "мандрівний дух". Знайдеться компанія, спілкування і гарні місця для цього. Кажуть, ця вулиця затягує, але як на мене, немає в тому Као Сані ніц такого, аби там залишатись надовго. Так, дискотеки й бари можуть затягнути, але чи заради них ми їдемо мандрувати? Тим не менш, завдяки присутнім зручностям, обійти цю вулицю важко.

Као Сан знаходиться на пішохідній відстані від головних пам'яток Бангкоку, тому це зручна база для їх огляду. В центр можна їхати бусами або катером, що стартує в каналі за монументом Демократії в 10 хвилинах ходу. До того ж поряд є пірс для річкового катера-експреса. Тому Као Сан і набула такої шаленої популярності, яка в свою чергу потягнула за собою цілу індустрію. Туристичне гетто займає також і декілька сусідніх вулиць, які не менш цікаві, але разом з тим і більш корисні і дешеві за Као Сан.

Околиці Као Сан - це гарне місце для купування книжок, карт і іншої літератури. Путівники LonelyPlanet в тутешніх магазинах знаходяться за 5-10$ в залежності від початкової ціни, року видання і стану. На вуличних розкладках не питайте - ціни там чомусь завищені відносно магазинів. Особливо порекомендую магазин на вулиці Рамбутрі по правій стороні як йти до річки. Ціни гарні, великий вибір уживаних книжок в майже новому стані. Можна побачити в кутку і евеличкий цех по отмиванню уживаних книжок. Зверніть увагу ще на ксерокопії путівників - вони значно дешевші, але карти в них іноді читаються важко. А от розмовники і мапи купити дешево майже неможливо. Продати ж можна будь-що, тільки попередньо дізнайтесь існуючі ціни, аби знати, за що торгуватись.

Окрім книжкових магазинів корисними є пральні і туристичні інформації і агенства. В перших можна випрати (25-50 бат за кіло), випрасувати (10-30 бат за штуку) і полагодити одяг. У других можна набрати безкоштовних мап (не забудьте про веселу і корисну мапу Као Сан), спитати про все на світі, замовити квитки або тури, оформити візи. А оскільки пересування Бангкоком забирає гроші і ще більше часу, то переплата в 5-10 доларів агенту стає виправданою. Бажаючі можуть оформити на Као Сан ICIC (200 бат, налітай!) і інші документи, навіть, кажуть, можна візу нову оформити, але то мені достеменно невідомо.

Готелі на Као Сан досить дорогі, в середньому від 300 бат за номер. Але ж то Бангкок. Тим не менш у підворотнях можна знайти дабли і за 200. Можу порекомендувати готель Sidthi за такі гроші. Чисто і приємно, особливо якщо маєте номер на третьому поверсі з вікнами на вулицю. Якби ще не музика під вікном… В попередньому готелі ми мали потужну гуцалку до третьої ночі, тому місцева приємна музика вже спати не заважала, можна під неї навіть романтичний вечір провести. Що ми і зробили, використавши ммртіні з Duty-Free, лід від вуличних продавців соку, а також сік і суші з супермаркету.

Невеликих цілодобових супермаркетів 7-eleven в околицях Као Сан з десяток, але на вулиці Чакрапхонг є й великий супермаркет. Там є купа всякої смакоти, а вечорами можна купити смачні акційні суші, 7 штук за 50 бат. З ранку до ночі працюють різноманітні вуличні столові. Тільки от дійсно дешеві і гарні знайти важко, та й якраз вони зачиняються з темрявою. Любителі екзотики ближче до східного кінця вулиці Рамбутрі ввечері можуть спробувати пошукати візок з комахами.

Гарний Інтернет знайдете в Green House на все ж тій самій Рамбутрі. Година коштує 20 бат проти звичайних 40-60, а якщо купувати оптом, то й взагалі всього 10 бат. Можна тут же купити і ваучер Wi-Fi. Комп'ютери обладнані виходами USB і гарнітурами для Skype.

1 коментар:

keetten сказав...

Описувати вмієш дуже смачно - аж самій захотілося на той Као Сан... Пиши частіше, нам цікаво!