суботу, 7 лютого 2009 р.

Хуа Хін

Хуа Хін (Hua Hin) - невелике містечко на березі океану. Відоме резиденціэю короля, що стоїть у передмісті. Тим не менш нічне життя тут досить активне, але не таке галасливе, як у нас в Ялті чи навіть на Као Сан. Численні бари пропонують затишну атмосферу, тиху приємну музику і дівчат.

Добирались ми з Бангкоку потягом від станції Вонг Віан Яй. Потяг захований серед базару, а колія йде по вузькій вулиці як трамвайна. Потім виходить за місто, навколо зеленіють рисові поля і стоять сільські хати. За годину прибуває до Самут Сакхон. Звідти зваживши на пізню годину ми добирались до Хуа Хіну злапаним на трасі автобусом.

В Хуа Хіні варто відвідати залізничну станцію, побудовану з тіку в 1929 році. Можна по пляжу пройти на пагорб на півдні міста або залізти на гору на заході. Можна зайти в один з декількох ватів, а можна просто купатись в морі. Все однаково варто робити, а як ви швидким проїздом, то достатньо і останнього плюс станція.

Ми лишились тут на день якраз заради покупатися. Надвечір по дорозі на нічний ринок по вечерю, натрапили на супермаркет. І я зрозумів, що хочу куховарити, а в готелі у нас якраз була плитка і якісь тайські соуси. Тому накупили овочів і іншого, у вуличного продавця купили декілька сирих шашличків. З цього приготували смачнющий рис з м'ясом в тайських соусах і величезну тарілку салату. Доправили все мартіні - і вечір, присвячений закінченню М'янми і прибуттю на море, видався вельми приємним.

Корисне

Добирання. Головною гілкою залізниці від Бангкоку чотири години. Автобусом приблизно так саме і 200 бат. Ми ж їхали короткою залізницею від Wong Wian Yai в Бангкоці до Самут Сакхону. А потім піймали на трасі автобус за 120 бат і дві з половиною години.

Проживання. Готель Thai Tae Guest House за 300 бат. Знаходиться на вулиці Дамноен Касем (Damnoen Kasem), як йти до моря, то зліва за Макдональдсом. Шукати дешевше було просто ліньки, бо приперлись о дев'ятій вечора. Тут приємно і тихо, хоч і в самому центрі міста. Немає гарячої води, проте є кухня і добра тітонька-хазяйка, просторі кімнати і два смішні песики. Навколо в бокових вуличках купа інших гестхаузів.

Їдло. По вулицях розкидані вуличні стенди з їжею. Надвечір можна поїсти на нічному ринку на вулиці Дечанучіт (Dechanuchit). В районі вулиці Камноадвіті (Kamnoadvitee) є великий супермаркет з їжею і не тільки.

Інше. Безкоштовний Wi-Fi знаходиться під Huahin Avenue Hotel на вулиці Сасонг (Sasong) трошки південніше нічного базару. На тротуарі недалеко від готелю стоять стільці і столи, тому сидіти дуже зручно. Тільки от комарі ввечері шаленіють.

Немає коментарів: